Manuele therapie: Peter heeft een Bijzondere Beroepsbekwaamheid (RIZIV)

Manuele kinesitherapie onderzoekt en behandelt de bewegingsbeperkingen die aan de basis liggen van jouw klachten. Hierbij wordt uitgegaan van de denkwijze dat het lichaam één geheel is en alles met elkaar is verbonden. Zeker bij problemen met de wervelkolom is manuele therapie aangeraden.

De blokkades in je lichaam worden opnieuw beweeglijk gemaakt en je spieren worden met elkaar in balans gebracht. Dit zorgt ervoor dat je opnieuw vrij kan bewegen en dat dezelfde klachten later minder snel de kop opsteken.

Een gestoorde bewegingsvrijheid kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. De oorzaken van de pijn en beklemming kunnen door de manueel therapeut opgespoord en behandeld worden. Een manueel therapeut helpt je om bewegingsvrijheid terug te vinden, pijn te verminderen en onder controle te houden.

Met manuele therapie kan je stroeve gewrichten en spieren losmaken (manipuleren) en zeurende pijn een halt toeroepen. De manueel therapeut zoekt naar de oorzaak in je lichaam en biedt je een behandeling op maat.

Manueel therapeuten bieden je een vooruitstrevende klinische expertise.  Manuele therapie helpt je:

  • Beter te worden door manuele technieken die voldoen aan internationale standaarden.
  • Sneller te herstellen omdat we gericht zoeken naar de oorzaak van de klachten.
  • Klachtenvrij te blijven door educatie en een verbeterde lichaamsconditie.

Manueel therapeutische technieken die Peter gebruikt zijn Kaltenborn, Menell, Cyriax, McKenzie, Maitland, Mulligan, Cyriax.

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp
Deel via een e-mail