Barefoot Training

De huid op de bodem van de voet is vol sensorische zenuwen die de impactkrachten van dynamische beweging beoordelen, interpreteren en anticiperen.
— Dr. Emily Splichal

Vanaf het moment dat we worden geboren, worden we in een wereld gebracht die gevuld is met zintuiglijke stimulatie. Van de handpalmen tot de voetzolen, ons zenuwstelsel is ontworpen om deze vibratie, textuur en emotionele omgeving te verwerken om te kunnen bewegen.

Elke patiënt verdient het om hun volledige potentieel te ervaren door de menselijke prestaties te optimaliseren door het huwelijk van de hersenen, ademhaling en dit op blote voeten. Bij het wandelen en lopen is het enige contactpunt tussen het lichaam en de grond onze voet – daarom is voetstabiliteit cruciaal voor een goede overdracht van impactkrachten. Als het gaat om het snel en efficiënt overbrengen van deze impactkrachten tijdens het lopen – hoe sneller onze voeten en kern met elkaar kunnen “praten”, hoe beter we lopen, hoe kleiner het risico op blessures en hoe efficiënter ons lopen (minder energie).

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp
Deel via een e-mail