Orthopedische geneeskunde ( Cyriax)

Orthopedische geneeskunde is de diagnose en behandeling van weke delenletsels rond het lichaam. De behandeling omvat: laesies van ligamenten, pezen, slijmbeurs en spieren samen met laesies van de cervicale, thoracale en lumbale wervelkolom. Wijlen Dr. James Cyriax,  een Orthopedisch Chirurg in Engeland, ontwikkelde zijn systeem van Orthopedische geneeskunde gedurende zijn loopbaan beginnend in de vroege jaren 1920. Als jonge dokter merkte hij dat velen niet tot een musculoskeletale diagnose kwamen, noch konden specificeren wat de problemen waren. Hij ging verder met het ontwikkelen van een reeks eenvoudige objectieve klinische onderzoeken die een effectieve diagnose van zacht weefsel zouden kunnen stellen musculoskeletale laesies. Zo ontstond een behandelingssysteem voor de weke delen laesies rond elk gewricht. Hij bedacht de term ‘ Orthopedische Geneeskunde’ . De basisprincipes van de orthopedische geneeskunde zijn:

  1. Elke pijn heeft een bron, een aangedane structuur;
  2. De behandeling moet de bron, het weefsel, de structuur bereiken. De meeste bronnen van pijn in het bewegingsapparaat kunnen worden gelokaliseerd in een specifiek weefsel.

Wij kijken zorgvuldig, op een systematische manier om de oorzaak van pijn te isoleren, en behandelen het specifiek. Een specifieke diagnose leidt tot succesvolle behandeling.

Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel via Whatsapp
Deel via een e-mail